Ε.Ε.: Το ζήτημα της Κροατίας δεν επηρεάζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2005 14:51
A- A A+

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή διαβεβαίωσε σήμερα την Τουρκία ότι η απόφασή της για αναβολή της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κροατίας στην Ε.Ε. http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/16/1023984.htm , δεν θα επηρεάσει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, που έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ωστόσο, μερίδα του τουρκικού Τύπου είδε την απόφαση της Ε.Ε. για την Κροατία, ως μία προειδοποίηση προς την Αγκυρα ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην Ε.Ε., δεν είναι αυτόματη.

«(Η απόφαση για την Κροατία) δεν συνδέεται με την κατάσταση στην Τουρκία», υπογράμμισε ο ειδικός απεσταλμένος της Επιτροπής στην Αγκυρα, Hansjoerg Kretschmer.

Αλλά και ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε τη διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων. «Είναι πολύ λάθος να συνδέεται αυτό το ζήτημα (της Κροατίας) με την Τουρκία, λέγοντας πράγματα όπως “πρέπει να πάρουμε μαθήματα από το θέμα της Κροατίας”. Δεν πρόκειται για την ίδια περίπτωση. Συνεχίζουμε τις προετοιμασίες για την Ε.Ε. με την ίδια αποφασιστικότητα και σοβαρότητα», τόνισε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή