Κυπριακό - Πρόταση Παπαδόπουλου στον Κ. Ανάν για επανέναρξη συνομιλιών

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2005 15:04
A- A A+

Πρόταση στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, υπέβαλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο τη Πολωνίας Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι η πρόταση διαβιβάστηκε πριν από ένα μήνα μέσω του αντιπροσώπου της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε στον πρόεδρο της Πολωνίας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία επιθυμεί επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, το συντομότερο δυνατό, στη βάση του σχεδίου Αναν, για βιώσιμη, διζωνική λύση. Τόνισε επίσης τόνισε ότι η Κύπρος μπορεί να στηρίζεται στην Πολωνία, μια φιλική χώρα που την υποστήριξε στα Ηνωμένα Εθνη και αλλού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι, τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να διαδραματίσει έναν πιο ενεργό ρόλο στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, δεδομένου ότι τρεις από τις εμπλεκόμενες χώρες, η Βρετανία, η Ελλάδα και η Κύπρος, είναι μέλη, ενώ η Τουρκία επιθυμεί να ενταχθεί στο μέλλον.

Ο κ. Κβασνιέφσκι είπε ότι η χώρα του επιθυμεί την εξεύρεση ενός συμβιβασμού που θα ικανοποιεί τις δύο πλευρές και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν στις προσπάθειες για την επανένωση του νησιού, ενώ υπογράμμισε πως η θέση της Πολωνίας στο Κυπριακό είναι ξεκάθαρη, ότι δηλ. αναγνωρίζει μόνο μία Κυπριακή Δημοκρατία..

Πηγή ΑΠΕ, ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή