Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Καραμανλή - Γιούνκερ

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2005 15:28
A- A A+

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις Βρυξελλες.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το δημοσιονομικό πλαίσιο και το ύψος των χρηματοδοτήσεων της Ε.Ε., η αναθεώρηση της Στρατηγικής της Λισσαβώνας, καθώς επίσης και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Στο τελευταίο ζήτημα, αμφότεροι οι πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι για την ομαλή πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε. και την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, απαιτείται η έγκαιρη υπογραφή από την Αγκυρα του Πρωτοκόλλου επέκτασης της τελωνειακής σύνδεσης με τα νέα δέκα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου.

Χθες ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε για το θέμα του «βασικού μετόχου» πως οι υπουργοί τους είναι στη διάθεση της Επιτροπής για όποιες διευκρινίσεις. Ήδη ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον αρμόδιο Επίτροπο Τσάρλι Μακρίβι για τον καθορισμό του πρώτου ραντεβού στο οποίο θα συζητηθούν τα σημεία εκείνα του νόμου για τα οποία η Ε.Ε. έχει ενστάσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή