Με πρόστιμα απειλεί η Γερμανία το Facebook για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 16:51
UPD:16:54
EPA/BRITTA PEDERSEN

O Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας

A- A A+

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς της Γερμανίας θα πρέπει να αναλάβουν δράση ενάντια στη διάδοση ψευδών ειδήσεων διά μέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Χάικο Μάας, σε συνέντευξή του την Κυριακή.

Ο υπουργός, ο οποίος ανήκει στο κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD), ελάσσονα κυβερνητικό εταίρο της Κεντροδεξιάς της Άνγκελα Μέρκελ, έχει απευθύνει και άλλες φορές προειδοποιήσεις προς το Facebook ώστε η εταιρεία να σέβεται τους νόμους ενάντια στη δυσφήμηση, οι οποίοι είναι αυστηρότεροι στη Γερμανία σε σχέση με τις ΗΠΑ.

«Δυσφήμηση και κακόβουλα κουτσομπολία δεν καλύπτονται από το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου», δήλωσε  ο κ. Μάας, προσθέτοντας ότι οποιοσδήποτε προσπαθεί να χειραγωγήσει την πολιτική συζήτηση θα πρέπει να γνωρίζει και τις συνέπειες.

Γερμανικές, αλλά και αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών έχουν προειδοποιήσει το τελευταίο διάστημα ότι η Ρωσία προσπαθεί να επηρεάσει εκλογικές αναμετρήσεις και να ασκήσει επιρροή μέσω Διαδικτύου και ψεύτικων ειδήσεων στο εσωτερικό χωρών της Δύσης.

«Το Facebook βγάζει τρομερά μεγάλα ποσά λόγω της διάδοσης των ψευδών ειδήσεων και όποιος έχει τέτοια κέρδη, πρέπει ταυτόχρονα να επιδεικνύει κοινωνική υπευθυνότητα», κατέληξε ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης.

Το Facebook, με ανακοίνωσή του, τόνιζε ότι δεσμεύεται να λάβει μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης ψευδών ειδήσεων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή