Παπαδόπουλος: Ανεδαφικοί οι ισχυρισμοί της Τουρκίας

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2005 10:15
A- A A+

Ανεδαφικούς, αστήρικτους και άδικους χαρακτήρισε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος τους ισχυρισμούς που εκτοξεύονται από την Τουρκία, την τουρκοκυπριακή ηγεσία και μερίδα της διεθνούς κοινότητας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί λύση του Κυπριακού και ότι δήθεν οδηγεί τους Τουρκοκύπριους στην απομόνωση.

Σε ομιλία του στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του προέδρου της Πολωνίας Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για δημιουργία συνθηκών εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Τόνισε παράλληλα ότι οι υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των κρατών μελών της είναι αυτονόητες και δεν υπόκεινται σε παρεκκλίσεις, προσθέτοντας πως η Αγκυρα πρέπει να εκπληρώσει στο ακέραιο αυτές τις υποχρεώσεις όπως έπραξαν όλες οι χώρες μέλη όταν ήταν υποψήφιες για ένταξη.

Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι η απόρριψη του σχεδίου Ανάν ήταν έκφραση αποδοκιμασίας έναντι ενός σχεδίου που οδηγούσε στη διαιώνιση της διαίρεσης, αλλά και απαίτηση για λύση που θα οδηγεί στην πραγματική επανένωση της Κύπρου, του χώρου, της κοινωνίας, της οικονομίας, των θεσμών και του λαού της.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή