Γ. Παπανδρέου: Ο υπ. Υγείας είναι εγκλωβισμένος στον κατήφορο της κυβέρνησης

«κ.Καραμανλή συμπεριφέρεστε ως κοινοί εμπρηστές»
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2005 13:54
UPD:14:02
A- A A+

«Ο Πρωθυπουργός μας έχει συνηθίσει να μιλάει με συμπάθεια για τους πάσχοντες, αλλά δεν μας λέει πως θα λύσει τα προβλήματα», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη σημερινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την Υγεία. «Μετά από πολλές συζητήσεις, μας πείσατε ότι έχετε μάθει απ' έξω το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού που είχε προηγηθεί. «Σε λίγο θα το μάθουμε και εμείς και θα το λέμε παπαγαλία», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε ειδική αναφορά στον υπουργό Υγείας, Νικήτα Κακλαμάνη, για τον οποίο σημείωσε πως «παρά την υψηλή προσωπική του δημοφιλία, είναι εγκλωβισμένος στον κατήφορο της κυβέρνησης και δείχνει τάσεις φυγής, είτε προς το Δήμο της Αθήνας, είτε με δηλώσεις του: “να στείλει ο Πρωθυπουργός δυο τρεις από τους υπουργούς στο σπίτι τους”». «Του έχετε κόψει τα πόδια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, ενώ στο κλείσιμο της ομιλίας του αναφέρθηκε εκ νέου στον κ. Κακλαμάνη: «Κατανοώ τον υπουργό Υγείας που θέλει να εγκαταλείψει το καράβι που βουλιάζει. Το καράβι της ΝΔ πράγματι βουλιάζει, αλλά εμείς δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βουλιάξει».

Σχολιάζοντας, εξάλλου, την πρόταση του Πρωθυπουργού για συναίνεση στα θέματα της υγείας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε: «πώς να συναινέσουμε στην απραξία και την υποκατάσταση της πολιτικής με επικοινωνιακά τεχνάσματα».

«Ως αντιπολίτευση απαξιώσατε το σύστημα υγείας με την πολιτική της κατσαρίδας, τώρα ως κυβέρνηση το αποδομείτε», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου και υποστήριξε ότι «όλα όσα είπε ο Πρωθυπουργός είναι συνέχεια αποφάσεων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ», κάνοντας έναν απολογισμό των όσων έγιναν τα τελευταία χρόνια από το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΕΣΥ είναι συνώνυμο με το ΠΑΣΟΚ και θέλω να αποτίσω φόρο τιμής σε δύο πρόσωπα, τον Παρασκευά Αυγερινό και τον Γιώργο Γεννηματά, που το καθιέρωσαν πριν από 22 χρόνια», υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Παπανδρέου, θυμίζοντας ότι η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει το σχετικό νόμο.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της δημοσιονομικής απογραφής, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του Κώστα Καραμανλή:

«Παγώσατε την οικονομία. Δέσατε τα χέρια της χώρας. Βάλατε εσείς οι ίδιοι φωτιά για να πείτε ότι παραλάβατε καμένη γη. Σαν οι εμπρηστές που βάζουν φωτιά στο δάσος για καταπατήσουν τη γη. Αλλά η φωτιά επεκτείνεται και έχει επιπτώσεις σε όλη την οικονομία και στους μισθούς και τις συντάξεις. Σας πιάσανε στα πράσα, κ.Καραμανλή να συμπεριφέρεστε ως κοινοί εμπρηστές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή