Κρίσιμο ραντεβού τη Δευτέρα για το «βασικό μέτοχο»

Ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2005 16:36
A- A A+

Προς αναθεώρηση οδεύει ο νόμος για τον "βασικό μέτοχο", καθώς μετά τις αντιρρήσεις των Βρυξελλών, η ελληνική κυβέρνηση αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/17/1024673.htm .

«Οταν βρίσκεσαι σε διαπραγμάτευση, δεν συζητάς τέτοια πράγματα (τροποποιήσεις στις διατάξεις του "βασικού μετόχου"). Υπερασπίζεσαι το εθνικό σου συμφέρον και το εθνικό σου Σύνταγμα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε πως «κατά την Ε.Ε., το προβληματικό σημείο επί του θέματος είναι το άρθρ. 14 παρ. 9 του Συντάγματος που ψήφισαν τα δύο μεγάλα κόμματα. Το θέμα λοιπόν δεν είναι ο ν.3310 ή ο ν.3021, είναι η συνταγματική πρόβλεψη», ενώ διερωτήθηκε «γιατί έγινε τώρα αντικείμενο μονομερούς κριτικής της κυβέρνησης, μολονότι η Ε.Ε. είχε προβάλει αντιρρήσεις για το Σύνταγμα εδώ και δύο χρόνια;»

Στο παρεπόμενο ερώτημα, αν η κυβέρνηση σχεδιάζει αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Ρουσόπουλος παρέπεμψε σε σχετική δήλωση του πρωθυπουργού, υπενθύμισε πάντως, πως το Σύνταγμα δεν μπορεί να αναθεωρηθεί πριν από το 2008, και η σχετική συζήτηση δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν από το 2006.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας δημοσιογραφική εκτίμηση πως «η κυβέρνηση έχει έρθει σε δύσκολη θέση», τόνισε πως «σε δύσκολη θέση έχουν έρθει τα συμφέροντα που θίγονται από το Σύνταγμα και τον νόμο».

Ως προς την εφαρμογή του νόμου, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι «ήδη διανύουμε το μεταβατικό στάδιο, που προσφέρεται για την προσαρμογή των άμεσα ενδιαφερομένων, ως τον Ιούνιο», ενώ επικαλέστηκε τη διαπραγματευτική εκκρεμότητα για να μην απαντήσει σε ερώτηση που αφορούσε το ενδεχόμενο «παράτασης» του μεταβατικού χρόνου.

Τη Δευτέρα το πρωί θα γίνει μια συνάντηση ανάμεσα σε εμπειρογνώμονες της Επιτροπής και την ελληνική κυβέρνηση, και στη συνέχεια θα γίνει μια συνάντηση του αρμόδιου επιτρόπου ΜακΚρίβι και του υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV