Ένα ζωόμορφο κτήνος με πολλά πρόσωπα

«Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα», στο Bios
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 09:05

Η παράσταση, που παρουσιάστηκε ως work in progress στο 9ο Bob Theatre Festival και επέστρεψε στην ολοκληρωμένη της μορφή, αφηγείται ιστορίες ζώων, που μοιάζουν με ανθρώπινες ιστορίες, κάτι σαν τον Αίσωπο ή τόσες άλλες ιστορίες της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

A- A A+

Δύο από τις σημαντικότερες νεανικές θεατρικές ομάδες, οι AbOvo και οι 4Frontal, ενώνουν τις δυνάμεις τους και διηγούνται ιστορίες με ζώα, εμπνευσμένες από το ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa, στην κωμική και μουσική παράσταση «Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα», που παρουσιάζεται στο Bios, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 το βράδυ, έως τις 3 Ιανουαρίου 2017.

Πώς θα ήταν το yellow submarine, εάν το τραγουδούσαν σκαθάρια; Πώς κάνει οικογένεια ένας σκορπιός, που σπέρνει τον τρόμο στην Άγρια Δύση; Πώς μπορεί η πρόωρη εκσπερμάτιση να σταθεί σωτήρια για το αλογάκι της Παναγίας; Ποιο παραδοσιακό χορεύουν τα σφουγγάρια, ενώ αποκαλύπτουν τις ερωτικές τους ατασθαλίες; Πώς ο Leonard Cohen εκφράζεται μέσα από την άλκη; Αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά θα γεννηθούν και θα απαντηθούν μέσα από την κωμωδία «Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς».

Όλο και κάτι δικό μας θα βρούμε

Η παράσταση, που παρουσιάστηκε ως work in progress στο 9ο Bob Theatre Festival και επέστρεψε στην ολοκληρωμένη της μορφή, αφηγείται ιστορίες ζώων, που μοιάζουν με ανθρώπινες ιστορίες, κάτι σαν τον Αίσωπο ή τόσες άλλες ιστορίες της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Ο Βίσκοβιτς είναι ένας δίγαμος παπαγάλος, ένας σκαραβαίος με τεράστια περιουσία, ένα ερωτευμένο με τον εαυτό του σαλιγκάρι, ένα σκουλήκι που ατύχησε στον έρωτα, ένας σκορπιός που σπέρνει τον τρόμο στην Άγρια Δύση, ένα σφουγγάρι που δεν θέλει να πιει, ένας συζυγοφάγος καρχαρίας, ένα ερωτευμένο αλογάκι της Παναγίας και μια άλκη - απόλυτο αρσενικό. Οι ξεκαρδιστικές μεταμορφώσεις του Βίσκοβιτς τον μπλέκουν σε απίστευτες περιπέτειες, στις οποίες όλοι μας όλο και κάτι δικό μας θα βρούμε.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Θανάσης Ζερίτης - Γιάννης Σαρακατσάνης, σύλληψη και δραματουργική επιμέλεια: Σταύρος Γιαννουλάδης - Θανάσης Ζερίτης - Γιάννης Σαρακατσάνης - Πάνος Τοψίδης, σκηνικά - κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα, μουσική επιμέλεια: Σταύρος Γιαννουλάδης - Γιάννης Σαρακατσάνης, επιμέλεια κίνησης - γραφιστικά: Πάνος Τοψίδης, φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη. Ερμηνεύουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Μαρία Μπαλούτσου, Αλεξάνδρα Ούστα, Γιάννης Σαρακατσάνης, Πάνος Τοψίδης, Σωσώ Χατζημανώλη.

Πληροφορίες

Bios: Πειραιώς 84 - Αθήνα, τηλ.: 210 3425335. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 12 ευρώ, φοιτητικό - ανέργων: 10 ευρώ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς