Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις κρίσεις στην Π.Α.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2005 14:15
A- A A+

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κατέθεσαν 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις ετήσιες κρίσεις στην Πολεμική Αεροπορία.

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «οι τελευταίες κρίσεις είχαν μορφή λαίλαπας αφού αποστρατεύθηκαν και τα τελευταία στελέχη του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου ( ΑΑΣ )» που δεν ήταν της αρεσκείας του υπουργού Εθνικής Αμυνας. Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «αποστρατεύθηκαν άριστοι και ικανότατοι επιχειρησιακά αξιωματικοί οι οποίοι είχαν διατελέσει Διοικητές στις μεγάλες πολεμικές μονάδες. Συγκεκριμένα αποστρατεύθηκαν οι πρώην διοικητές των Πτερύγων Μάχης 110, 115, 116, 117, Πτέρυγας Βλημάτων και 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης. Ακόμη παραλείφθηκαν και έμμειναν στάσιμοι, οι άριστοι αξιωματικοί και πρώην Διοικητες των Πτερύγων 115 και 123».

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για την κάλυψη των θέσεων επιλέχθηκαν στελέχη «το ιστορικό και ο ατομικός φάκελος των οποίων δεν έχουν να επιδείξουν κάτι το ενδιαφέρον, από πλευράς επιχειρησιακών εμπειριών, εμπλοκών, γνώσεων και ικανοτήτων», με μοναδικό κριτήριο ότι ήταν της προτίμησης του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή