Η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2005 16:10
A- A A+

Με την καθιερωμένη προ των Συνόδων Κορυφής, επιστολή, ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσκαλεί τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στην πρώτη συνάντηση κορυφής της προεδρίας της Ε.Ε. από το Λουξεμβούργο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Τα σημαντικότερα θέματα στην ατζέντα της Συνόδου, είναι η διαπραγμάτευση για το αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας και η αναθεώρηση της στρατηγικής της Λισαβόνας.

Στην επιστολή του, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου προσκαλεί καταρχήν τους Ευρωπαίους ομολόγους του, την Τρίτη το απόγευμα, στην καθιερωμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χοσέπ Μπορέλ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια σύντομη σύνοδος εργασιών για το αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας, όπου ο κ. Γιούνκερ θα κάνει αναλυτική αναφορά στην πολιτική συμφωνία που επετεύχθη στο Συμβούλιο Ecofin της Κυριακής.

Οι διαβουλεύσεις των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και των υπουργών Εξωτερικών θα συνεχιστούν στο δείπνο εργασίας, όπου θα συζητηθούν θέματα που έχουν τεθεί από τους υπουργούς Οικονομίας, μεταξύ των οποίων και η εκλογή του νέου προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η επικρατούσα τάση είναι να υπάρξει υποστήριξη της υποψηφιότητας Γούλφοβιτς σε αντάλλαγμα της υποστήριξης της Ουάσινγκτον στην υποψηφιότητα του πρώην ευρωπαίου Επιτρόπου, Πασκάλ Λαμί, για τη γενική διεύθυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Εξάλλου, η ημερήσια διάταξη για το ξεχωριστό δείπνο των υπουργών Εξωτερικών περιλαμβάνει θέματα που αφορούν θέματα της διεθνούς επικαιρότητας.

Για το πρωί της Τετάρτης, 23 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η δεύτερη Συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και νωρίς το απόγευμα ακολουθεί συνάντηση της Προεδρίας με τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή