Χαλέπι: Νέα προσπάθεια για εκεχειρία

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 23:45
UPD:15/12/2016 01:19
A- A A+

Προσπάθεια για να τεθεί εκ νέου σε ισχύ -εντός των επομένων ωρών- η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι, βρισκόταν σε εξέλιξη αργά το βράδυ της Τετάρτης, προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι και οι αντάρτες από τα τελευταία προπύργιά τους στην πόλη.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος των ανταρτών μιλώντας στο Reuters, η προσπάθεια για συμφωνία περιλαμβάνει την απομάκρυνση ανθρώπων από δύο χωριά τα οποία βρίσκονται υπό πολιορκία από δυνάμεις των ανταρτών στην επαρχία Ιντλίμπ, προϋπόθεση που έθεσε η πλευρά της συριακής κυβέρνησης για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Αξιωματούχος των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων επιβεβαίωσε την προσπάθεια επανέναρξης εφαρμογής της συμφωνίας, τονίζοντας πως περίπου 15.000 άνθρωποι θα απομακρυνθούν από τα χωριά Φούα και Κεφράγια, με «αντάλλαγμα» την απομάκρυνση από το Χαλέπι «μαχητών και των οικογενειών τους και αμάχων που επιθυμούν να φύγουν».

Πάντως, μια στρατιωτική μονάδα προσκείμενη στη Χεζμπολάχ, σύμμαχο του καθεστώτος της Δαμασκού, διατύπωνε επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός εντός των επομένων ωρών, κάνοντας λόγο για περίπλοκες διαπραγματεύσεις.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή