Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες του Σωματείου Κινηματογραφικών Ηθοποιών

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 19:33

Τα SAG έχουν θεσπίσει και το βραβείο της Ομαδικής Ερμηνείας σε ταινία (και σε σειρά), με την φετινή πεντάδα να έχει υποψήφιους ξεχωριστά και στις κατηγορίες των ρόλων.

A- A A+

Έχουμε μπει πλέον έντονα σε περίοδο κινηματογραφικών βραβείων και, λίγες ημέρες μετά από τις υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες, ανακοινώθηκαν και αυτές για τα βραβεία του Σωματείου Κινηματογραφικών  Ηθοποιών, τα γνωστά και ως SAG (Screen Actors Guild Awards).

Το πολυαναμενόμενο «La la land» δεν λείπει από πουθενά.  Emma Stone και Ryan Gosling είναι υποψήφιοι στις κατηγορίες των α΄ γυναικείου και α΄ ανδρικού ρόλου αντίστοιχα. Μάλιστα, όσον αφορά στον α΄ ανδρικό, υπάρχει απόλυτη ταύτιση με τις Χρυσές Σφαίρες, με την παρουσία των Viggo Mortensen, Casey Affleck, Andrew Garfield και Denzel Washington.

Casey Affleck και Lucas Hedges στην ταινία  «Manchester by the Sea»

Στον α΄ γυναικείο ρόλο συναντάμε, επίσης, τις γνωστές και μη εξαιρετέες Amy Adams (Arrival), Natalie Portman (Jackie), Meryl Streep (Florence Foster Jenkins), αλλά και την Emily Blunt, που φαίνεται να διασώθηκε από το κατά τα άλλα χλιαρό «Κορίτσι του Τρένου».

Ο Dev Patel του δραματικού Lion, ο Lucas Hedges του «Manchester by the sea» είναι υποψήφιοι για β΄ ανδρικό ρόλο, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι Hugh Grant (Florence Foster Jenkins),   Mahershala Ali (Moonlight), Jeff Bridges (Hell or high water).  Η πεντάδα του β΄ γυναικείου ρόλου είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν της δραματικής κατηγορίας των Χρυσών Σφαιρών, όπου και βρίσκουμε τις Viola Davis (Fences), Nicole Kidman (Lion), Naomie Harris (Moonlight), Michelle Williams (Manchester by the sea) και Octavia Spencer για το «Hidden Figures».

Τα SAG έχουν θεσπίσει και το βραβείο της Ομαδικής Ερμηνείας σε ταινία (και σε σειρά), με την φετινή πεντάδα να έχει υποψήφιους ξεχωριστά και στις κατηγορίες των ρόλων.

Όσον αφορά τα τηλεοπτικά βραβεία, δεν συναντάμε μεγάλες εκπλήξεις. Αγαπημένες σειρές και ηθοποιοί είναι υποψήφιοι,  με τα «Crown», «Game of Thrones», «The People v. O.J. Simpson», «Westworld» και το πολυσυζητημένο «Stranger Things» να βρίσκονται στην κορυφή των υποψηφιοτήτων. Φαίνεται, πάντως, πως οι ηθοποιοί αναγνώρισαν την δουλειά των μικρών πρωταγωνιστών του «Stranger Things» (όλο το καστ έχει προταθεί για Καλύτερη Ομαδική Ερμηνεία), καθώς η Eleven, κατά κόσμον, Molly Boby Brown, είναι υποψήφια μαζί με την συμπρωταγωνίστριά της, Winona Ryder, στην κατηγορία της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2017, ενώ για το σύνολο της προσφοράς της θα βραβευθεί η ηθοποιός Lily Tomlin.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς