«Οχι» Μακ Κρίβι για «βασικό μέτοχο

Δεν αλλάζει η εισήγησή του στο Κολέγιο των Επιτρόπων, που συνεδριάζει αύριο
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2005 19:10
A- A A+

Ο Επίτροπος Τσάρλι Μακ Κρίβι δεν επείσθη από τα επιχειρήματα του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου για το «βασικό μέτοχο», και όπως είπε η εκπρόσωπός του, ο Επίτροπος δεν αλλάζει την εισήγησή του προς το Κολέγιο των Επιτρόπων, που συνεδριάζει αύριο.

Η ελληνική πλευρά δεν πέτυχε εκ νέου -όπως την περασμένη εβδομάδα- αναβολή της συζήτησης του θέματος στο Κολέγιο των 25 Επιτρόπων. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μακ Κρίβι ακολουθώντας τη γνωμοδότηση των υπηρεσιών του, έχει προτείνει την ενεργοποίηση της προδικαστικής διαδικασίας εναντίον της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος για το βασικό μέτοχο είναι ο αυστηρότερος στην Ε.Ε. και ότι μπορεί να δημιουργήσει σοβαρή οικονομική ζημία σε επιχειρήσεις που αποκλείονται από δημόσιες συμβάσεις.

Για το λόγο αυτό έχει εισηγηθεί πέρα από την ενεργοποίηση της προδικαστικής διαδικασίας να εξετασθεί το θέμα και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κάτι που αν περάσει στην Επιτροπή θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να απαντήσει μέσα σε 15 μέρες από την παραλαβή της προειδοποιητικής επιστολής.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν κατατεθεί και ασφαλιστικά μέτρα http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/17/1024274.htm .

Προτεινόμενα για εσάς