«Η κυβέρνηση δεν διακατέχεται από ηττοπάθεια - Θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα»

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2005 20:38
A- A A+

Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τη συνταγματική νομιμότητα και να αποδείξει τη συμβατότητα τόσο του ελληνικού Συντάγματος, όσο και της εκτελεστικής νομοθεσίας προς το κοινοτικό Δίκαιο, δήλωσε, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον αρμόδιο για θέματα της εσωτερικής αγοράς Επίτροπο Τσάρλι Μακ Κρίβι στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος, που δεν απέκρυψε τη διάσταση απόψεων http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/21/1025699.htm .

Ο Υπουργός Εσωτερικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποφασίσει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διατυπώσει και γραπτώς τις απόψεις της αυτές, στέλνοντας προς την Αθήνα τη σχετική προειδοποιητική επιστολή.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάγωμα των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων προς τα έργα που θα ανατεθούν με βάση το νόμο για το βασικό μέτοχο, ανέφερε ότι δεν πιστεύει πως θα συμβεί κάτι τέτοιο και συνέστησε σε όσους βιάζονται, να αναμείνουν την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματολογίας. Παράλληλα ανέφερε ότι ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2005.

«Η κυβέρνηση δεν διακατέχεται από ηττοπάθεια και θα υπερασπιστεί τη συνταγματική νομιμότητα», τόνισε ο Π. Παυλόπουλος επισημαίνοντας ότι «διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που το τελευταίο διάστημα διέδιδαν ότι διαπραγματευόμαστε τα άρθρα των εκτελεστικών νόμων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι ήμασταν διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε».

Επίσης, τόνισε ότι οι κοινοτικές αντιρρήσεις αφορούν κυρίως το Σύνταγμα.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς