Με τη διαδικασία του επείγοντος το ν/σχ για τον πτωχευτικό κώδικα

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 12:32
UPD:12:35
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το αίτημα της κυβέρνησης να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, τα αδήλωτα εισοδήματα και τον πτωχευτικό κώδικα. Υπέρ του αιτήματος τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ διαφώνησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επισήμανε ότι «νομοθετούμε υπό επείγουσες συνθήκες και πρέπει όλα αυτά τα νομοθετήματα με την κατάλληλη επεξεργασία και με λίγο πιο εντατική εργασία να ολοκληρωθούν άμεσα». Πρόσθεσε ακόμη ότι οι διατάξεις που αφορούν την επιτάχυνση στην εκδίκαση υποθέσεων στα δικαστήρια και την οικονομία είναι κατεπείγουσες.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε να καταθέσει το νομοσχέδιο και ότι ουσιαστικά είναι τρία νομοσχέδια στην συσκευασία του ενός.

Πάντως το απόγευμα θα γίνει ακρόαση φορέων και αύριο θα γίνει και τρίτη συνεδρίαση των δύο Επιτροπών. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στη Βουλή σε δύο συνεδριάσεις, την Παρασκευή και την Δευτέρα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή