Τουρκία: Συνελήφθησαν ακόμη δύο βουλευτές του HDP

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 11:02
UPD:12:38
EPA/SEDAT SUNA

Λίγες ώρες νωρίτερα οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σχεδόν 300 μέλη του HDP σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και τους επικεφαλής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ακόμη δύο βουλευτές του βασικού φιλοκουρδικού κόμματος (ΗDP) της Τουρκίας συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη.

Το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) γνωστοποίησε στο Twitter ότι οι γυναίκες βουλευτές Τσαγλάρ Ντεμιρέλ και Μπεσίμ Κοντσά συνελήφθησαν μπροστά στα κεντρικά γραφεία του στην Άγκυρα. Η Ντεμιρέλ είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του HDP, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

EURONEWS

Λίγες ώρες νωρίτερα οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σχεδόν 300 μέλη του HDP σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και τους επικεφαλής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Στην τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου, μπροστά από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους αστυνομικοί.

Εδώ και εβδομάδες έχουν προφυλακιστεί και άλλοι βουλευτές του κόμματος, μεταξύ αυτών και ο συμπρόεδρός του, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή