Berlinale: Ο Πολ Βερχόφεν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 08:01
A- A A+

Ο Πολ Βερχόφεν, ο Ολλανδός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός επιλέχθηκε για να προεδρεύσει της Κριτικής Επιτροπής του 67ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Η 67η Berlinale θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική πρωτεύουσα από τις 9 έως τις 19 Φεβρουαρίου.

«Με τον Πολ Βερχόφεν ως πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, έχουμε έναν κινηματογραφιστή ο οποίος έχει εργαστεί σε διάφορα είδη στην Ευρώπη και στο Χόλυγουντ. Η δημιουργική, πολύπλευρη τολμηρότητά του και η προθυμία του να πειραματισθεί αντανακλώνται σε όλο το φάσμα των έργων του», δήλωσε ο διευθυντής της Berlinale, Ντίτερ Κόσλικ.

Ο 78χρονος Βερχόφεν έχει εργαστεί για ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως τα «Ρόμποκοπ», «Ολική Επαναφορά» και «Οι ταξιδιώτες του σύμπαντος», ενώ σκηνοθέτησε το «Βασικό Ένστικτο» με πρωταγωνιστές τη Σάρον Στόουν και τον Μάικλ Ντάγκλας καθώς και τη «Μαύρη λίστα», το 2006, για μια Ολλανδή που μπαίνει στην Αντίσταση κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην τελευταία ταινία του, «Εκείνη» (Elle), μια ανατρεπτική ταινία τρόμου, πρωταγωνιστεί η Γαλλίδα ηθοποιός Ιζαμπέλ Ιπέρ, η οποία υποδύεται μια επιχειρηματία που προσπαθεί να βρει τον άγνωστο που της επιτέθηκε στο σπίτι της.

Προτεινόμενα για εσάς