«Ξορκίζει» το Μαξίμου σενάρια εκλογών και νέων μέτρων

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 13:50
UPD:14:45
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες απορρίπτει εκ νέου το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν θα παραδώσει τη χώρα στους πρόθυμους» και πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνίας.  

«Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε με τον πιο εμφατικό τρόπο κατά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019, την επόμενη κιόλας μέρα ο κυριακάτικος Τύπος δημιούργησε μια φανταστική εικόνα, δίνοντας μάλιστα και ημερομηνίες εκλογών», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Αναφορικά με «ευφάνταστα σενάρια» του Τύπου περί κυβερνητικού σχεδιασμού για «ψήφιση μέτρων που αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος με αυξημένη πλειοψηφία», ενημερώνουν ότι «οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προστεθούν σε όσους από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζονται έτοιμοι να αποδεχτούν τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και του κ. Σόιμπλε».

«Το λέμε λοιπόν για μια ακόμη φορά: Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση επιπλέον μέτρων και η κυβέρνηση θα κάνει το αποφασιστικό βήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιτροπεία», καταλήγουν οι ίδιες πηγές. 

Η αναφορά του Μαξίμου στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την αντίδραση του κόμματος, που απάντησε λέγοντας ότι «η ηγεσία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, στις παρασκηνιακές της διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, έχει παραδοθεί πλήρως στις απαιτήσεις του κ. Σόιμπλε και του ΔΝΤ. Έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Τα έχουν δώσει όλα».

Σύφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «προσπαθούν μόνο να κρατήσουν τα προσχήματα για να μείνει ο κυβερνητικός θίασος στη σκηνή της εξουσίας, έξω και πέρα από τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού». «Γι’ αυτό, ας μη κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια», συνέχισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή