«Η διελκυστίνδα για τον καταμερισμό προσφύγων εντός Ε.Ε. δεν έχει τελειώσει»

Δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Σλοβακίας
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 12:23
UPD:13:04
REUTERS/PASCAL ROSSIGNOL
A- A A+

Η διελκυστίνδα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πώς θα καταμεριστεί το βάρος για τη φροντίδα των αιτούντων άσυλο δεν έχει τελειώσει, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας, έπειτα από έξι μήνες προσπαθειών για να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στα κράτη - μέλη.

Κυβερνήσεις χωρών της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης δεν θέλουν να δεχθούν πρόσφυγες στο έδαφός τους από χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Σχεδόν και οι 350.000 πρόσφυγες που έφθασαν το 2016 στις ακτές της Ευρώπης, έφθασαν σ' αυτές τις δύο χώρες.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια κοινή συμφωνία, κάτι το οποίο εξακολουθούμε να μην έχουμε τώρα», δήλωσε ο Σλοβάκος υπουργός Ρόμπερτ Κάλινακ κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για να προεδρεύσει της τελευταίας συνεδρίασης των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. που πραγματοποιείται υπό την προεδρία της χώρας του.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερη δουλειά με τους συναδέλφους μας από την Πολωνία και την Ουγγαρία, καθώς και με την Ελλάδα και την Ιταλία από την άλλη πλευρά», κατέληξε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή