FIFA: Χρήση βίντεο από τους διαιτητές

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 06:07
UPD:07:13
EPA/MOHAMED MESSARA

Οι Video Assistant Referees θα παρακολουθούν σε βίντεο τον τρέχοντα αγώνα και θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις λήψεις των επίμαχων φάσεων, προκειμένου να συμβουλεύουν μέσω «ενδοεπικοινωνίας» τον διαιτητή στις κρίσιμες φάσεις που μπορεί να προκύψουν στο παιχνίδι.

A- A A+

Τέλος στα λάθη των διαιτητών βάζει η FIFA, καθώς θα ξεκινήσει η χρήση του βίντεο και στο ποδόσφαιρο, με σκοπό να μπορούν οι ρέφερι να διορθώνουν τα λάθη τους και να μην αδικούνται οι ομάδες.

Η... πρεμιέρα του νέου αυτού μέτρου, σε πιλοτικό επίπεδο, θα γίνει στα γήπεδα της Ιαπωνίας, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων. Η ανακοίνωση από την πλευρά της παγκόσμιας συνομοσπονδίας έγινε χθες και συγκεκριμένα αναφέρθηκε: «Στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων που θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 18 Δεκεμβρίου στις πόλεις της Ιαπωνίας, Γιοκοχάμα και Οσάκα θα... λάβουν μέρος για πρώτη φορά οι VARs (Video Assistant Referees)».

Οι τελευταίοι θα παρακολουθούν σε βίντεο τον τρέχοντα αγώνα και θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις λήψεις των επίμαχων φάσεων, προκειμένου να συμβουλεύουν μέσω «ενδοεπικοινωνίας» τον διαιτητή στις κρίσιμες φάσεις που μπορεί να προκύψουν στο παιχνίδι.

Τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο «άρχοντας» της αναμέτρησης, ωστόσο, με το μέτρο αυτό η FIFA προσδοκά να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα λάθη των διαιτητών στη διάρκεια των αναμετρήσεων. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις