Ρουσόπουλος: «Αυτή η κυβέρνηση υπερασπίζεται το Σύνταγμα»

«Όπως ΔΕΝ το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση»
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2005 15:37
UPD:15:41
A- A A+

«Αυτή η κυβέρνηση υπερασπίζεται -όπως δεν το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση- τη συνταγματική διάταξη, η οποία ορίζει με σαφήνεια ότι η Πολιτεία πρέπει να πάρει όλα τα μέτρα υλοποίησης της πρόθεσης του συνταγματικού νομοθέτη. Κάνουμε ένα αγώνα υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαπλοκής. Η μάχη συνεχίζεται».

Αυτό τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα του «βασικού μετόχου».

Ο κ.Ρουσόπουλος παρέπεμψε στην επιστολή Μακ Κρίβι για να επισημάνει ότι η Επιτροπή αποδεδειγμένα «θέτει εν αμφιβόλω τη συνταγματική ρύθμιση» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στον αγώνα υπεράσπισης του Συντάγματος συντάχθηκαν τα δύο κόμματα της Αριστεράς, ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν συντάσσεται επίσης το ΠΑΣΟΚ, το οποίο - εξάλλου - εισήγαγε τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ακόμα και αν «η κυβέρνηση έλεγε ότι αυτός ο νόμος δεν ισχύει, το θέμα δεν θα τελείωνε, διότι η Επιτροπή έχει από διετίας προβάλει αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος», παρατήρησε ο κ. Ρουσόπουλος αναφέροντας ενδεικτικά ότι «ακόμη και στον νόμο του ΠΑΣΟΚ, που ήταν πολύ πιο ελαστικός κι είχε πολλά παράθυρα, η Επιτροπή είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την πρόταση Παπανδρέου για συνεργασία κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τη σύνταξη ενός νόμου συμβατού με την κοινοτική νομοθεσία, ο κ.Ρουσόπουλος έκανε λόγο για κίνηση εντυπωσιασμού.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τον κίνδυνο απώλειας κοινοτικών κονδυλίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει γνώση και συναίσθηση του τι είναι εθνικό συμφέρον».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή