Κυρ. Μητσοτάκης: Να αποκτήσει η Ελλάδα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 17:00
UPD:17:01
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Την ανάγκη να αποκτήσει η Ελλάδα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση ώστε «να πιάσουν τόπο οι θυσίες των πολιτών  και να δώσουν προοπτική στην κοινωνία» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σαϊνμάγερ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τη Γερμανία, καθώς και η προσφυγική κρίση, ενώ συζήτηση έγινε και για το μέλλον της Ε.Ε. με αφορμή και τα δημοψηφίσματα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία.

Ειδικά για το χθεσινό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στη γειτονική χώρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θα πρέπει να είναι αφετηρία πρόσθετης αβεβαιότητας στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την σταθερή στήριξη στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση.

Μετέφερε τον προβληματισμό του για τις δηλώσεις που προσθέτουν ένταση, «σε μία εποχή που απαιτείται ψυχραιμία και σωφροσύνη, για την αντιμετώπιση των μεγάλων γεωπολιτικών προκλήσεων στην περιοχή μας» όπως είπε.

«Παρά την πολύχρονη κρίση που διανύουμε, ως προς τις διεθνείς προτεραιότητες της χώρας, ο λαός μας είναι ενωμένος και πορεύεται με τις αξίες που προσδιορίζουν τον νέο πατριωτισμό των Ελλήνων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή