Καλιφόρνια: 33 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην αποθήκη

Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 22:47
UPD:05/12/2016 10:13
EPA/JOHN G. MABANGLO

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα συνεργεία της πυροσβεστικής θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ψάξουν όλο το κτήριο, το οποίο είχε μετατραπεί από αποθήκη σε στούντιο και κατοικίες καλλιτεχνών

A- A A+

Σε 33 ανέρχονται, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, οι νεκροί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε αποθήκη στην πόλη Όουκλαντ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Η φωτιά ξέσπασε από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, το οποίο διοργανωνόταν στο κτήριο, ενώ υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι πυροσβέστες εργάζονταν ασταμάτητα επί ώρες για να εισέλθουν στο καμένο διώροφο κτήριο, στη συνοικία Φρούτβεϊλ, προκειμένου να αρχίσουν τις έρευνες μέσα στη στάχτη και τα ερείπια.

EURONEWS

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα συνεργεία της πυροσβεστικής θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ψάξουν όλο το κτήριο, το οποίο είχε μετατραπεί από αποθήκη σε στούντιο και κατοικίες καλλιτεχνών.

Τα πιο πολλά από τα θύματα είναι ηλικίας 20-30 ετών.

Το Σάββατο, το δίκτυο KTVU είχε μεταδώσει ότι 50 άνθρωποι βρίσκονταν στον χώρο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, πολλοί από τους οποίους βγήκαν τρέχοντας έξω από το κτήριο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή