Παπαρήγα για υπόθεση Βαβύλη: H ηγεσία της Εκκλησίας έχει ευθύνες

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2005 14:57
A- A A+

Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου κάλεσε τον ελληνικό λαό να προετοιμάζεται για «νέα αντιλαϊκή έφοδο», αναφερόμενη στις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. και ειδικότερα στη Στρατηγική της Λισαβόνας.

Η κ. Παπαρήγα απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την υπόθεση Βαβύλη και με όσα έχει δηλώσει ο τελευταίος, είπε ότι δεν είναι τα πρόσωπα που χαλάνε του θεσμούς, αλλά οι θεσμοί που είναι προσανατολισμένοι στην κερδοσκοπία.

Στην ερώτηση αν θα έπρεπε να παραιτηθεί ο αρχιεπίσκοπος η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι δεν της κάνει «ούτε κρύο, ούτε ζέστη», αλλά όπως παρατήρησε οι παραιτήσεις μπορούν να λειτουργήσουν και αποπροσανατολιστικά, γιατί μπορούν να συγκαλύψουν πράγματα.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι η ηγεσία της Εκκλησίας έχει ευθύνες και ότι συχνά υπερέβη τα εσκαμμένα γιατί επιδόθηκε σε πολιτικό ρόλο.

Επικριτική ήταν η κ. Παπαρήγα κατά του ΠΑΣΟΚ το οποίο κατήγγειλε για υποκρισία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μας έχει τρελάνει» για τον «βασικό μέτοχο και την απογραφή». Αν το ΠΑΣΟΚ ήθελε να κάνει αντιπολίτευση, είπε η κ. Παπαρήγα, υπάρχουν ο αναπτυξιακός νόμος και ο φορολογικός νόμος, ενώ αντίθετα, πρόσθεσε, η αξιωματική αντιπολίτευση δούλεψε άοκνα, «σκοτώθηκε» για τον «βασικό μέτοχο».

Αναφερόμενη στο θέμα του «βασικού μετόχου» η γγ του ΚΚΕ είπε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα πληροφόρησης, πρόσθεσε ότι δεν έλυσε τα θέματα, και προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα χάσει την υπόθεση στην Ε.Ε..

Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική η γενική γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για «ανοιχτό εκβιασμό» εκ μέρους των ΗΠΑ για την αποδοχή του σχεδίου Ανάν και εξέφρασε την ανησυχία της για το Κόσοβο λέγοντας ότι το θέμα αυτό είναι «πλεξίδα» με το Κυπριακό και το θέμα της ΠΓΔΜ. Η κ. Παπαρήγα είπε ότι οι ΗΠΑ ζητούν από την κυβέρνηση να υποστηρίξει την ανεξαρτησία του Κοσόβου και το σχέδιο Ανάν με αβέβαιο αντάλλαγμα την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή