Ραντεβού στο Αργυρόκαστρο ή στους Αγίους Σαράντα έδωσαν Παπούλιας - Μοϊσίου

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2005 15:11
A- A A+

Ραντεβού στο Αργυρόκαστρο ή στους Αγίους Σαράντα έδωσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον Αλβανό ομόλογό του Αλφρεντ Μοϊσίου, σύμφωνα με δήλωση του τελευταίου, κατά τη συνάντησή τους στα Ιωάννινα, που ήταν η πρώτη του προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με ηγέτες άλλων χωρών.

Ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι «οι συναντήσεις των δύο προέδρων συμβάλουν θετικά στην παραπέρα ανάπτυξη των πολύ καλών διμερών σχέσεων. Εύχομαι στον κ. πρόεδρο κάθε καλό και γρήγορη συνάντηση αυτή την φορά στην Αλβανία».

Από την πλευρά του ο Αλβανός πρόεδρος δήλωσε: «Ηρθα εδώ για να σας συγχαρώ για την εκλογή σας στο αξίωμα του προέδρου, αλλά όπως και εσείς είπατε, αυτές οι συναντήσεις θα είναι συνεχόμενες. Αληθεύει αυτό που είπατε ότι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας είναι πολύ καλές. Εγώ θα προσθέσω ότι αυτές οι σχέσεις θα είναι ένα πρότυπο και για τις άλλες σχέσεις των Βαλκανίων.

Με αυτή την ευκαιρία και αφού επίκειται και ο ποδοσφαιρικός αγώνας Ελλάδος - Αλβανίας, θέλω να πω ότι αυτή η συνάντησή μας είχε πολύ καλά αποτελέσματα και πρέπει αυτό να είναι ένα μήνυμα πολύ δυνατό για τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα λαϊκό στην Ελλάδα και την Αλβανία και ξέρουμε ότι όταν τσουγκρίζουμε δύο αυγά το ένα θα σπάσει. Εδώ παίζει και ο παράγων τύχη. Εγώ σας εύχομαι κύριε πρόεδρε ό,τι καλύτερο».

Στη συνέχεια ο κ. Παπούλιας παρέθεσε στον Αλβανό ομόλογό του επίσημο γεύμα. Στις 8 Απριλίου ο κ. Παπούλιας θα συναντηθεί με το Βούλγαρο ομόλογό του.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή