Σύμπνοια για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Στη συνάντηση Σκανδαλάκη - Χρυσοχοΐδη
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2005 16:47
A- A A+

ΠΡΕΠΕΙ να διαφυλαχθεί ο ελληνορθόδοξος χαρακτήρας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και οι χειρισμοί να γίνουν σε κλίμα εθνικής συνεννόησης, τόνισαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Π. Σκανδαλάκης και ο συντονιστής Εξωτερικών και Αμυνας του ΠΑΣΟΚ, Μ. Χρυσοχοΐδης, μετά τη συνάντηση που είχαν για το θέμα.

«Ενημέρωσα τον κ. Χρυσοχοϊδη για τις εξελίξεις στα Ιεροσόλυμα. Η κρίση στα Ιεροσόλυμα πρέπει να τελειώσει με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης συμπλήρωσε: «Η λεπτή αποστολή του Πατριαρχείου, η οποία υπερβαίνει και ταυτόχρονα δεσμεύει τα πρόσωπα που βρίσκονται στην ηγεσία του, πρέπει να διαφυλαχθεί».

Αύριο, στις 11 ο κ. Σκανδαλάκης θα ενημερώσει τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνο.

Στο μεταξύ, παραδόθηκε το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων του ΥΠΕΞ, οι οποίοι είχαν μεταβεί στα Ιεροσόλυμα για να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί με τις επίμαχες αγοροπωλησίες ακινήτων του Πατριαρχείου, ενώ ο Ειρηναίος μετέβη στο Αμάν και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στη ηγεσία της χώρας για το θέμα. Τέλος, 32 Αγιοταφίτες αρχιμανδρίτες και πατέρες, ζητούν την παραίτηση Ειρηναίου. «Η παραμονή του στον πατριαρχικό θρόνο, έστω και για μέρες, βλάπτει», σημείωσε ο επιτετραμμένος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, Ισμάτ Σάμπρι, αλλά συμπλήρωσε «Δεν θέτουμε θέμα εκλογής αραβόφωνου Πατριάρχη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή