Αντιδράσεις στην πολύκροτη συνέντευξη Βαβύλη

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2005 17:23
A- A A+

«Δεν ασχολούμαι καθόλου με την υπόθεση Βαβύλη. Θεωρώ ότι μειώνεται η προσωπικότητά μου. Δεν μπορεί εννέα εκατομμύρια Ελληνες να ασχολούνται με το θέμα αυτό. Αυτό συνιστώ και σε όλους τους Ελληνες», δήλωσε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ. Κάπος, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του καταζητούμενου.

«Η κυβέρνηση δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση σχετική με την εμπλοκή του αρχηγού της Αστυνομίας που επιχείρησε χθες ο Απ. Βαβύλης, ο κ. Αντώναρος παρέπεμψε στη σχετική δήλωση του κ. Αγγελάκου, που διέψευσε πως είχε οιαδήποτε σχέση ή συνεργασία με τον Απόστολο Βαβύλη, ενώ απέρριψε τον ισχυρισμό Βαβύλη ότι του δόθηκε χρόνος να διαφύγει στο εξωτερικό ενώ εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος του.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα Αγγελάκου», τόνισε από τα Χανιά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης.

Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι δεν είναι τα πρόσωπα που χαλάνε του θεσμούς, αλλά οι θεσμοί που είναι προσανατολισμένοι στην κερδοσκοπία και εκτίμησε ότι η ηγεσία της Εκκλησίας έχει ευθύνες και ότι συχνά υπερέβη τα εσκαμμένα, γιατί επιδόθηκε σε πολιτικό ρόλο.

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει ήδη τοποθετηθεί στα σχετικά ζητήματα με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου της», αναφέρεται στην ανακοίνωση - απάντηση της Αρχιεπισκοπής στους ισχυρισμούς Βαβύλη ότι εστάλη στα Ιεροσόλυμα με εντολή του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου εκτελώντας «εθνική αποστολή» (όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στη συνέντευξή του).

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος σημείωσε ότι «ένας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών δεν μπορεί να πει ποτέ την αλήθεια».

Τέλος, να καταθέσει την κασέτα με την συνέντευξη Βαβύλη υπέδειξε ο εισαγγελέας του Αρείου Δημήτρης Λινός στο δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή