Iνδονησία: Αρχισε η εκκένωση περιοχών, μετά το σεισμό

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2005 21:06
A- A A+

Aρχισε στην Ταϊλάνδη η εκκένωση περιοχών, μετά από τον πολύ ισχυρό σεισμό των 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/28/1027701.htm .

«Οι πολίτες που ζουν στις παραθαλάσσιες περιοχές πρέπει να μεταφερθούν στην ενδοχώρα γιατί οι πιθανότητες για τσουνάμι είναι πολύ μεγάλες», τόνισε σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από το κρατικό ραδιόφωνο ο Σαμίθ Ντχαμασαρόλ, υπεύθυνος για το συναγερμό στην περίπτωση τσουνάμι.

Συναγερμός σήμανε και στη Σρι Λάνκα και όλοι οι κάτοικοι των παραθαλάσσιών περιοχών διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο σεισμός έχει προκαλέσει μεγάλο πανικό στους κατοίκους της Ινδονησίας, ενώ η διακοπή του ρεύματος σε πολλές περιοχές έχει ενισχύσει τους φόβους των πολιτών ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια καταστροφή παρόμοια με αυτήν της 26ης Δεκεμβρίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα από τη σεισμική δόνηση, διάρκειας τριών λεπτών, που έγινε αισθητή σε πολλές χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης και της Μαλαισίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή