Ο Τζορτζ Μπους εξήρε τον ρόλο της Ελλάδας

Αναφέρθηκε στη συμβολή της χώρας μας στην ιστορία αλλά και στον σύγχρονο κόσμο
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2005 11:47
A- A A+

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, εξήρε την συμβολή της Ελλάδας και συνεχάρη για άλλη μια φορά την χώρα μας για την άψογη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, στη διάρκεια ειδικής τελετής που διοργανώθηκε στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και κορυφαία στελέχη της ομογένειας, όπως και ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης ο οποίος είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον κ. Μπους.Ο κ. Μολυβιάτης χαρακτήρισε την τελετή «πολύ συγκινητική», και υπογράμμισε με έμφαση τα θερμά λόγια που χρησιμοποίησε ο αμερικανός πρόεδρος για την Ελλάδα.

Στη διάρκεια της τελετής μίλησε και ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ο οποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο Μπους για την ενεργό υποστήριξή του στην προστασία των πολιτικών και θρησκευτικών ελευθεριών, αλλά και γενικότερα στην διάδοση της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εφαρμογής των Αρχών αυτών και στις περιπτώσεις της Κύπρου, των Σκοπίων, και του Κοσσυφοπεδίου, όπως και σε ό,τι αφορά την ελεύθερη και ανεμπόδιστη λειτουργία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το επιτελείο του κ. Μπους είχε συντάξει κείμενο για την ομιλία που θα εκφωνούσε ο κ. Μπους, τελικά ο αμερικανός πρόεδρος, επηρεασμένος, όπως ειπώθηκε, από την συγκινητική παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, επέλεξε να μιλήσει από στήθους για τις σχέσεις με την Ελλάδα και την συμβολή της χώρας μας στην ιστορία αλλά και στον σύγχρονο κόσμο.

Ο κ. Μπους εξέφρασε την εκτίμησή του στο έργο του έλληνα πρωθυπουργού, και υπενθύμισε τις πολλές συναντήσεις που είχε μαζί του τον τελευταίο χρόνο, τόσο διμερώς κατά την επίσκεψη του κ. Κ. Καραμανλή τον περασμένο Μάιο στον Λευκό Οίκο, όσο και στο πλαίσιο πολυμερών συνόδων κορυφής. Ζήτησε δε από τον κ. Μολυβιάτη να μεταφέρει τους θερμούς του χαιρετισμούς στον κ. Καραμανλή.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή