Παπαδόπουλος: Βήμα για την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2005 18:25
A- A A+

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το κείμενο του πρωτοκόλλου τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας, λέγοντας ότι δεν περιέχει τίποτε δυσμενές για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το γεγονός ότι η Τουρκία με επιστολή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ότι είναι έτοιμη να υπογράψει το πρωτόκολλο «αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για ομαλοποίηση των σχέσεων της Κύπρου με την Τουρκία», εκτίμησε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει στο κείμενο της τελικής συμφωνίας οποιαδήποτε επισήμανση εκ μέρους της Τουρκίας ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Είπε επίσης ότι η Τουρκία θα πρέπει να αναλάβει την υποχρέωση να εφαρμόσει το πρωτόκολλο εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, το οποίο «δεν θα τραβήξει σε βάθος χρόνου».

Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη για τις δηλώσεις του ότι το κείμενο της Ε.Ε. μιλά για υπογραφή και όχι για εφαρμογή του πρωτοκόλλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/24/1027112.htm , είπε ότι «το εκπληκτικό είναι ότι οι δηλώσεις της Τουρκίας και κάποιων Τούρκων αξιωματούχων επαναλαμβάνονται στα ελληνικά από μερικούς στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή