Παπανδρέου: Ομολογία αποτυχίας τα οικονομικά μέτρα

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2005 19:18
A- A A+

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών του κόμματος.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο Υπουργός Οικονομίας "ομολογία αποτυχίας", που πλήττει βαρύτατα τον Ελληνα φορολογούμενο και την ελληνική οικογένεια.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι αυτή είναι η πολιτική της ασυνέπειας και της αναξιοπιστίας, και απέδωσε προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό, αλλά και στον κ. Αλογοσκούφη.

Η ΝΔ υπόσχεται μόνο ανασφάλεια για τρία ακόμα χρόνια, πρόσθεσε, ενώ επανήλθε και στο θέμα του "βασικού μετόχου". Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι ντροπή η κυβέρνηση να παίζει με το φιλότιμο του Ελληνα πολίτη και πρόσθεσε ότι αυτό που κινδυνεύει δεν είναι το Σύνταγμα, αλλά η Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, ερωτώμενος για τα τεκταινόμενα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τόνισε ότι πρέπει να λειτουργεί στην οικουμενική λογική της ορθοδοξίας και ανέφερε ως παραδείγματα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.Αναστάσιο.

Αυτό που σήμερα πλήττεται είναι και η εικόνα της χώρας στην περιοχή και στον αραβικό κόσμο, κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή