Ιταλία: Κορίνι ο... 30ός στον πάγκο της Παλέρμο

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 15:16
UPD:15:19
Wikipedia Commons
A- A A+

Ο Εουτζένιο Κορίνι είναι ο διάδοχος του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι στην τεχνική ηγεσία της Παλέρμο, που ουσιαστικά σε διάστημα τριών μηνών έχει δει ισάριθμους προπονητές να κάθονται στον πάγκο της, δημιουργώντας, πιθανώς, νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Ντε Τζέρμπι είχε προσληφθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν ο ιδιόρυθμος πρόεδρος των Σικελών, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, απέλυσε (και) τον Ντάβιντε Μπαλαρντίνι.

Ο 75χρονος επιχειρηματίας βρίσκεται στο ποδόσφαιρο από το 1987, όταν ανέλαβε τη Βενέτσια στη Serie C2. Μετά από 29 χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα έχει «κατορθώσει» να προσλάβει 53 διαφορετικούς προπονητές και να κάνει συνολικά 61 αλλαγές τεχνικών στους δύο συλλόγους.

Συγκεκριμένα, ο εκκεντρικός παράγοντας έκανε 24 αλλαγές προπονητή στη Βενέτσια (οι 23 διαφορετικοί -  τρία προπονητικά δίδυμα) και 37 στην Παλέρμο (30 διαφορετικοί), εκ των οποίων δύο προπονητικά δίδυμα!

Να σημειωθεί ότι ο νέος τεχνικός των «ροζανέρι» ήταν άνεργος εδώ και τρία χρόνια, καθώς η τελευταία δουλειά του ήταν εκείνη στην Κιέβο Βερόνα.

Η Παλέρμο πραγματοποιεί κάκιστη πορεία στη Serie A. Μετρά επτά συνεχείς ήττες και βρίσκεται στην τελευταία θέση του καμπιονάτο με 6 βαθμούς σε 14 αγώνες, ενώ χθες αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τη Σπέτσια της Serie B, χάνοντας 4-5 στα πέναλτι.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις