Θερμότατος ο Τραμπ για τον πρωθυπουργό του Πακιστάν

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 14:39
UPD:14:42
REUTERS/JOE SKIPPER

Ο κ. Τραμπ μίλησε για «φανταστική χώρα», μολονότι στο παρελθόν είχε αναφερθεί επικριτικά στις σχέσεις Ουάσινγκτον - Ισλαμαμπάντ.

A- A A+

«Καταπληκτικό άνθρωπο» χαρακτήρισε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, ενώ επιφύλαξε επαίνους και στην ίδια την ασιατική χώρα, σε τηλεφωνική επαφή των δύο ανδρών.

Ο κ. Τραμπ μίλησε για «φανταστική χώρα», μολονότι στο παρελθόν είχε αναφερθεί επικριτικά στις σχέσεις Ουάσινγκτον - Ισλαμαμπάντ.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Ρεπουμπλικανό πολιτικό και οικονομικό μεγιστάνα για να τον συγχαρεί για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ.

Στο παρελθόν, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει το Πακιστάν ως «μη φιλική χώρα».

«Είστε υπέροχος άνθρωπος. Κάνετε καταπληκτική δουλειά σε όλα τα επίπεδα, η οποία φαίνεται. Ανυπομονώ να σας δω. Μιλώντας μαζί σας, κ. πρωθυπουργέ, νιώθω πως μιλώ με κάποιον τον οποίο γνωρίζω χρόνια», φέρεται να σημείωσε ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, για να συνεχίσει: «Η χώρα σας είναι καταπληκτική με τρομερές προοπτικές. Ο πακιστανικός λαός είναι ένας από τους πιο έξυπνους του πλανήτη», φέρεται να πρόσθεσε.

Το 2012, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός είχε σημειώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Καταλάβετέ το - το Πακιστάν δεν είναι φίλος μας. Τους έχουμε δώσει δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων σε δολάρια, και τι πήραμε πίσω; Προδοσία και ασέβεια - και ακόμη χειρότερα».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή