Καταγγελίες του προέδρου του ΕΟΦ για απειλές σε βάρος του

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 13:26
A- A A+

Σε καταγγελία για απειλές σε βάρος του από κυκλώματα διακίνησης αναβολικών, προέβη ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου, Δημήτρης Βαγιωνάς, ενώπιον της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Διαφάνεια στον Αθλητισμό. Όπως είπε ο κ. Βαγιωνάς, από την περίοδο που ο ΕΟΦ πραγματοποίησε έφοδο στις αποθήκες της επιχείρησης του Χρήστου Τζέκου, έχει δεχθεί 22 τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία του Οργανισμού.

Όπως επίσης έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΕΟΦ, ο Χρήστος Τζέκος δεν έχει πληρώσει ακόμα το πρόστιμο που του επέβαλε ο Οργανισμός το Σεπτέμβριο, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε, βάσει πληροφοριών «ο Τζέκος θα πέσει στα μαλακά».

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ κατήγγειλε επίσης την ύπαρξη εργοστασίου στην Ελλάδα (φίρμα NORMA), το οποίο έχει διαπιστωθεί να παρασκευάζει αναβολικά για εξαγωγή, με ετήσια παραγωγή 1.400.000 κουτιά.

Σύμφωνα με τον κ. Βαγιωνά, ο ετήσιος τζίρος του κυκλώματος διακίνησης συμπληρωμάτων διατροφής ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ.

Στην κοινοβουλευτική Επιτροπή κατέθεσε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών (ΕΟΑΒ), πρώην γ.γ. Αθλητισμού και νυν νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, ο οποίος επανέλαβε την πεποίθηση της Ομοσπονδίας, ότι ο Λεωνίδας Σαμπάνης, δεν ήταν ντοπαρισμένος. «Με όλες τις ενέργειες που κάναμε, χωρίς να αμφισβητούμε τις αναλύσεις και την πρόθεση των θεσμικών οργάνων, πιστεύουμε ότι ο Λεωνίδας Σαμπάνης, παρότι βρέθηκε θετικός στον έλεγχο, είναι αθώος. Έχει περάσει πάρα πολλούς ελέγχους και ποτέ δεν είχε βρεθεί θετικός. Αυτή η ουσία δεν έχει ξαναβρεθεί σε αθλητή της ¶ρσης Βαρών. Ούτε μία στο εκατομμύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή