Διερεύνηση της υπόθεσης των αλλοιωμένων γιαουρτιών υποσχέθηκε ο υφυπ. Ανάπτυξης

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 15:19
UPD:15:26
A- A A+

Τη διερεύνση της υπόθεσης με τα αλλοιωμένα γιαούρτια της εταιρείας ΦΑΓΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/30/1028351.htm , υποσχέθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαθανασίου, θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, αλλά όχι εν θερμώ.

Ο κ. υφυπουργός ωστόσο, έθεσε τρία συγκεκριμένα ερωτήματα: Γιατί η εταιρία δεν ενημέρωσε τους καταναλωτές για το πρόβλημα; Γιατί δεν ενημέρωσε ούτε ο ΕΦΕΤ τους καταναλωτές; Γιατί δεν ενημερώθηκε έγκαιρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου από τον ΕΦΕΤ (η πρώτη τηλεφωνική ενημέρωση έγινε χθες το βράδυ).

Ήδη, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Αθ.Σκορδάς, ζήτησε με σημερινή επιστολή προς τον γενικό διευθυντή του ΕΦΕΤ, Χρήστο Αποστολόπουλο, επίσημη ενημέρωση για τις διαστάσεις του προβλήματος.

Πάντως το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι αυτή τη στιγμή έχουν αποσυρθεί όλα τα γιαούρτια της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά, ότι ακόμη και αν έχουν παραμείνει κάποια σε μικρά σημεία πώλησης, έχει ήδη παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους, καθώς και ότι η αλλοίωση (μούχλα) είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού από τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το υπουργείο, το πρόβλημα έγινε γνωστό έπειτα από καταγγελίες καταναλωτών στον ΕΦΕΤ στο τέλος Φεβρουαρίου. Την 1η Μαρτίου ο ΕΦΕΤ ζήτησε ενημέρωση από την εταιρεία, ενώ προχώρησε και σε ελέγχους στις εγκαταστάσεις παραγωγής όπου διαπιστώθηκε το πρόβλημα.

Η επίσημη απάντηση της εταιρείας προς τον Φορέα ήλθε 15 ημέρες μετά, δηλαδή στις 15 Μαρτίου, οπότε διαβεβαίωνε ότι η λειτουργία της γραμμής παραγωγής σταμάτησε και οι παρτίδες που είχαν το πρόβλημα, αποσύρθηκαν από την αγορά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή