Επίκαιρη ερώτηση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 15:51
A- A A+

Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης, με θέμα την ακρίβεια κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Η ακρίβεια στην αγορά προσλαμβάνει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το ένα κύμα αυξήσεων διαδέχεται το άλλο, σε όλα σχεδόν τα καταναλωτικά προϊόντα και τις υπηρεσίες. Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης κατά 32,9% μέσα σε ένα χρόνο, καθιστά ακόμη δυσμενέστερη την θέση των καταναλωτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και με τα ίδια τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Ανάπτυξης, προκύπτει ότι από ένα πίνακα 42 προϊόντων και υπηρεσιών, στα 37 σημειώθηκαν σημαντικές αυξήσεις το διάστημα Φεβρουαρίου 2004 - Φεβρουαρίου 2005. Μάλιστα στα 23 από αυτά οι αυξήσεις είναι πολύ υψηλότερες του πληθωρισμού», επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα επερωτάται ο υπουργός Ανάπτυξης:

Α. Γιατί δεν λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα συγκράτησης του κύματος των αυξήσεων και αφήνει την αγορά να λειτουργήσει ανεξέλεγκτα ευνοώντας το παραεμπόριο, την κερδοσκοπία, την λαθρεμπορία.

Β. Γιατί δεν φροντίζει να διασφαλιστεί ο υγιής ανταγωνισμός στα πλαίσια κανόνων για την αγορά και δεν παρεμβαίνει εκεί που πραγματικά υπάρχουν φαινόμενα συγκέντρωσης δυνάμεων και εναρμονισμένων πρακτικών.

Γ. Γιατί με την πολιτική της κυβέρνησης μειώνεται η ρευστότητα στην αγορά, μειώνεται η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, και οδηγούνται σε αδιέξοδο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δ. Γιατί η κυβέρνηση προχωρά σε ρυθμίσεις και αποφάσεις για το ωράριο, χωρίς να σεβαστεί τις απόψεις των φορέων της παραγωγής και της κοινωνίας.

Ε. Γιατί επί ένα χρόνο δεν εκδόθηκαν τα Π.Δ. και οι Υπουργικές αποφάσεις προκειμένου να εφαρμοστεί ο Ν.3190

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή