Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 16:32
A- A A+

Η υπόθεση των λιμανιών και των αεροδρομίων εντάσσεται στο πλαίσιο του τομέα των υπηρεσιών και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνεται στο κείμενο του πρωτοκόλλου που θα υπογράψουν η Τουρκία και η Ε.Ε., ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, Ναμίκ Ταν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου στην Αγκυρα.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου «Ανατολή», κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση, ο Ταν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τα όσα δήλωσε χτες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κριστίνα Νάγκι http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/29/1027974.htm , ότι στο πρωτόκολλο θα έπρεπε να περιλαμβάνεται και το ζήτημα αυτό. Ο κ. Ταν υπογράμμισε ότι το εν λόγω θέμα δεν περιλήφθηκε στο συμφωνημένο κείμενο.

Ο τούρκος εκπρόσωπος σημείωσε ότι έχουν σημασία για την Τουρκία τα όσα δήλωσε η κ. Νάγκι γύρω από το ζήτημα της υπογραφής. Ο Ναμίκ Ταν σημείωσε ότι η εκπρόσωπος δήλωσε πως στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου, «γίνεται λόγος μόνο για την ανάγκη υπογραφής του πρωτοκόλλου, προκειμένου να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις».

Ως προς την έγκριση του πρωτοκόλλου από την τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Ταν επικαλέστηκε επίσης την εκπρόσωπο της Κομισιόν και τη δήλωσή της ότι «το πότε θα εγκριθεί το πρωτόκολλο από την τουρκική εθνοσυνέλευση, δεν είναι πρόβλημα που αφορά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Πηγή Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή