Τι λέει το Μαξίμου για τη συνάντηση Τσίπρα - Μοσκοβισί και την πρόταση Τσακαλώτου

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 20:13
UPD:20:20
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Πιερ Μοσκοβισί με τον Αλέξη Τσίπρα.

A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Σε εξαιρετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί στο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κατά τη διάρκεια της συνάντησης «επαναβεβαιώθηκε ο ‘‘οδικός χάρτης’’ εξόδου από την κρίση» με ενδιάμεσα στάδια την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την απομείωση του χρέους της χώρας, την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και την έξοδο στις αγορές.

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση και κυρίως στο μείζον θέμα των εργασιακών ο Πρωθυπουργός επεσήμανε στον κ. Μοσκοβισί ότι δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή καμία λύση η οποία δεν θα περιλαμβάνει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ενώ από την πλευρά του ο κ. Μοσκοβισί απάντησε ότι θέση της Επιτροπής είναι οι όποιες αλλαγές να μην απέχουν από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.   

Τέλος, σε ερώτηση του naftemporiki.gr αν η σημερινή πρόταση του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και δέσμευση της κυβέρνησης ότι η διαφορά θα ξοδευτεί μόνο για ελάφρυνση φόρων και εισφορών, αποτελεί κυβερνητική θέση, συνεργάτης του Πρωθυπουργού απάντησε ότι «σε καμία περίπτωση δεν ήταν από το μυαλό του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή