Μολυβιάτης: «Δεν υπογράφει κανείς κάτι που δεν έχει σκοπό να εφαρμόσει»

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2005 12:50
A- A A+

«Δεν υπογράφει κανείς κάτι που δεν έχει σκοπό να εφαρμόσει», τόνισε ο σήμερα ο ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, μετά συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ζέλικ, αναφερόμενος στο θέμα της υπογραφής από την Αγκυρα του Πρωτοκόλλου επέκτασης της Τελωνειακής Σύνδεσης Τουρκίας - Ε.Ε..

Όπως είπε ο κ. Μολυβιάτης, η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Αγκυρας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα του Πρωτοκόλλου αποτελεί «ένα πρώτο βήμα». «Πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα. Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου και η εφαρμογή του», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο κ. Ζέλικ, αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδος - ΗΠΑ έκανε λόγο για «στρατηγική φιλία», ενώ αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και στον ρόλο που ενδεχομένως μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα, δήλωσε ότι η χώρα μας «ως κοιτίδα της δημοκρατίας» θα μπορούσε να διοργανώσει και κάποια σχετική διεθνή συνάντηση, με την υποστήριξη και των ΗΠΑ.

Όπως δήλωσαν οι δύο υπουργοί, στην ατζέντα της συνάντησής τους ήταν μεταξύ άλλων τα Βαλκάνια, η Τουρκία και το Κυπριακό.

Ειδικά για το Κυπριακό, ο κ. Μολυβιάτης επανέλαβε την «κοινή επιθυμία όλων των ενδιαφερομένων πλευρών να ξαναρχίσει η διαδικασία με στόχο την επανένωση της νήσου». Επισήμανε ωστόσο, την ανάγκη να προετοιμασθεί το εγχείρημα ώστε να διασφαλισθεί κατά το δυνατόν η επιτυχία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή