Επαφές Μητσοτάκη στη Σόφια για εμβάθυνση συνεργασίας με τη Βουλγαρία

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 16:58
UPD:17:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (αριστερά), συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βουλγαρία

A- A A+

Συναντήσεις εφ' όλης της ύλης είχε στη Σόφια ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και με τον Βούλγαρο πρόεδρο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας για τη σταθερότητα της Βαλκανικής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ενδυνάμωση, εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας.

Στο τραπέζι τέθηκαν επίσης το προσφυγικό - μεταναστευτικό, αλλά και οι πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για τις οποίες και οι δύο πλευρές εξέφρασαν ανησυχία.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τους συνομιλητές του και για εσωτερικά - οικονομικά θέματα των δύο χωρών και συμφώνησε μαζί τουςς ότι «πρέπει να επικρατήσει η λογική έναντι του λαϊκισμού και των αδιεξόδων που αυτός δημιουργεί».

Μετά τις συναντήσεις ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε σε Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία.

Για τις επαφές του με τους κ. Μπορίσοφ και Πλεβνέλιεφ ανέφερε ότι υπήρχε σύμπνοια απόψεων σχετικά με τη γενικότερη αστάθεια, η οποία υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή.

Με αφορμή τη συζήτησή του με τους Έλληνες επιχειρηματίες της Βουλγαρίας ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι μόνο μέσα από μία γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών μπορεί να έρθει ανάπτυξη στη χώρα «και μόνο με μία τέτοια μείωση φορολογικών συντελεστών στα επιχειρηματικά κέρδη μπορεί να αποτελέσει ικανό κίνητρο για να αυξηθεί σημαντικά το επίπεδο των επενδύσεων στην Ελλάδα».

«Και βέβαια, μία τέτοια πολιτική, εκ των πραγμάτων, θα δράσει και αποτρεπτικά για εκείνες τις επιχειρήσεις, τις λίγες επιχειρήσεις, οι οποίες επιλέγουν άλλες χώρες, προκειμένου να εγκαθιδρύσουν  τη φορολογική τους έδρα», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή