Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Ζάκυνθο

«Βροχή» τα προβλήματα και στην Αττική
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 16:04
UPD:17:04
FACEBOOK/Dimitris Stravolemos
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου άνδρα που αγνοείται στη Ζάκυνθο, με τη συνδρομή κλιμακίου της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα. Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει το νησί από το πρωί της Κυριακής, καθώς μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές του Σαββάτου. 

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, περίπου στις 08:00 το πρωί, συγγενής του 33χρονου ειδοποίησε τον αδελφό του, ότι το αμάξι του βρέθηκε πεσμένο σε πλημμυρισμένο χαντάκι στο χωριό Βανάτο. Ο οδηγός δεν βρέθηκε μέσα στο όχημα.

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Ζακύνθου - Κερίου στο ύψος των Αμπελοκήπων, ενώ έχουν πλημμυρίσει οικίες και καταστήματα. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο Βασιλικό και το Γερακαρίο και αγροτικές καλλιέργειες καταστράφηκαν στο χωριό Κυψέλη.

IONIAN CHANNEL

Από νωρίς το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 50 κλήσεις για βοήθεια, ενώ έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της με 2 οχήματα, 11 πυροσβέστες και 2 διασωστικές λέμβους.

Στην περιοχή των Αμπελοκήπων απεγκλώβισε οικογένεια, η οποία είχε αποκλειστεί στο σπίτι της καθώς η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα, ενώ στην Αγία Τρίαδα και την πόλη της Ζακύνθου, παρενέβη για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

«Βροχή» τα προβλήματα στην Αττική

Εν τω μεταξύ, σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Αθηναίοι, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν το λεκανοπέδιο Αττικής από το βράδυ του Σαββάτου.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 250 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες και οκτώ για απεγκλωβισμούς ατόμων. Συνεργεία της, αποτελούμενα από 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα, συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές (Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία, Δυτικά προάστια).

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει και διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή