Στραματσόνι: «Βασικός με Πανιώνιο ο Μπεργκ»

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 21:30
UPD:21:36
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για την εικόνα που δείχνει η ομάδα όταν δέχεται πρώτη γκολ ο Ιταλός τεχνικόε επισήμανε: «Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι κανένας δεν τα παρατά. Προσπαθήσαμε να παλέψουμε μέχρι το τέλος» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Επανέρχεται στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Πανιώνιο ο Μάρκους Μπεργκ, όπως παραδέχθηκε ο Αντρέα Στραματσόνι.

Κι αν για τον Σουηδό επιθετικό ο τεχνικός των «πρασίνων» δεν έχει κανέναν ενδοιασμό, για τον Λουκ Στιλ απέφυγε να πει εάν θα τον κρατήσει στον πάγκο μετά το ολέθριο λάθος του στο ματς με τον Άγιαξ.

Για την εικόνα που δείχνει η ομάδα όταν δέχεται πρώτη γκολ ο Ιταλός τεχνικόε επισήμανε: «Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι κανένας δεν τα παρατά. Προσπαθήσαμε να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Ωστόσο, όταν το επίπεδο είναι τόσο υψηλό -ο Άγιαξ νίκησε 3-0 τη Θέλτα- και παίζουν με καλή ψυχολογία στο 2-0, εμείς δεν έχουμε καθαρούς επιθετικούς και δεν μπορούμε να ανεβάσουμε την ομάδα ψηλά και να κρατήσουμε τη μπάλα. Είναι πιο δύσκολο, όταν δεν έχεις τους παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά. Κανείς δεν τα παρατά και όλοι θέλαμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Άμστερνταμ. Μπορείτε να το δείτε και στο πρώτο ημίχρονο που πιέσαμε τόσο ψηλά που καμία άλλη ομάδα δεν το είχε κάνει με τον Άγιαξ».

Για το αν σκέφτεται να αφήσει στον πάγκο τον Λουκ Στιλ είπε: «Φυσικά, το χθεσινό λάθος του Στιλ άλλαξε το παιχνίδι. Δυστυχώς, τα λάθη του τερματοφύλακα, καθορίζουν και τα αποτελέσματα. Με τα λάθη των επιθετικών, τα αποτελέσματα μένουν ίδια. Ο προπονητής αποφασίζει κάθε Κυριακή για τους καλύτερους έντεκα και την Κυριακή θα κάνω το ίδιο και για τη θέση του τερματοφύλακα». 

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο υποστήριξε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χάσαμε με άσχημο τρόπο τα τρία τελευταία μας παιχνίδια, τα οποία ήταν υψηλού επιπέδου. Ξέραμε πριν από το παιχνίδι με τον Άγιαξ ότι το ματς με τον Πανιώνιο είναι “το παιχνίδι”, αλλά έπρεπε να σεβαστούμε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Για μας είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε στις νίκες κόντρα στον Πανιώνιο. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να παίζουμε εκεί. Έχασε ο ΠΑΟΚ, αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, αν παίξουμε με τη νοοτροπία του πρώτου ημιχρόνου θα νικήσουμε». 

Εξήγησε γιατί δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μπεργκ στο Αμστερνταμ και ξεκαθάρισε ότι θα είναι στην αρχική ενδεκάδα την Κυριακή: «Ήρθε μαζί μας στο Αμστερνταμ με σκοπό να βρίσκεται στον πάγκο, αλλά μετά την τελευταία μας προπόνηση και τη μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία, συζητήσαμε μαζί του, με το γιατρό και τους φυσικοθεραπευτές και αποφασίσαμε ότι δεν πρέπει να πάρουμε το ρίσκο της χρησιμοποίησής του ως αλλαγή. Μετά το ματς με τον Άγιαξ προπονήθηκε κανονικά και το πλάνο μας είναι να αγωνιστεί από το πρώτο λεπτό την Κυριακή. Αν και για μένα όλοι οι παίκτες είναι το ίδιο, η ύπαρξη στην ομάδα του Μπεργκ και του Λέτο αλλάζει την ποιότητά μας στην επιθετική γραμμή. Για μας είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τουλάχιστον τον έναν από τους δύο». 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις