Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2005 07:00
A- A A+

Πολύ θυελλώδεις, βορείους ανέμους στο Αιγαίο και χαμηλές θερμοκρασίες, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με σποραδικές βροχές στη Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας, κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Βόρειοι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στις βορειότερες περιοχές θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο, Σάββατο, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί έως μέτριοι, στα ανατολικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και πιθανόν τις πρωϊνές ώρες στο Αιγαίο, τοπικά θυελλώδεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή