Ισπανία: Στο στόχαστρο των αρχών και ο Ετό

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 11:50
UPD:11:55
EPA/DANIELE MASCOLO
A- A A+

Μορφή... επιδημίας παίρνουν τα οικονομικά σκάνδαλα που αφορούν νυν και πρώην παίκτες της Μπαρτσελόνα.

Ένα 24ωρο δεν πέρασε καλά-καλά από τότε που ο δημόσιος κατήγορος πρότεινε την ποινή της διετούς φυλάκισης του Νεϊμάρ για παρατυπίες-παρανομίες οικονομικής φύσεως στη μεταγραφή του από τη Σάντος, ένας ακόμη -πρώην αυτή την φορά - παίκτης της «Μπαρτσα» εμπλέκεται σε παρόμοιο σκάνδαλο.

Η υπόθεση θυμίζει εκείνες των Μέσι και Μασεράνο, οι οποίοι καταδικάστηκαν και τους επιβλήθηκαν «χοντρά» πρόστιμα. Κι αυτή την φορά είναι ο Σάμουελ Ετό εκείνος που σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα την εφημερίδα «El Pais», κατηγορείται από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για φοροδιαφυγή ύψους 3.5 εκ. ευρώ κατά την τριετία 2006-2009. Ο δικαστικός λειτουργός που ασχολείται με το θέμα πρότεινε την ποινή φυλάκισης 10.5 ετών στον Καμερουνέζο.

Ο τελευταίος για να μη μπει στην φυλακή θα πρέπει να καταβάλλει ως εγγύηση 4 εκ. ευρώ, ενώ επίσης υπάρχει η πρόταση του εισαγγελέα για πρόστιμο που φτάνει τα 14 εκ. ευρώ!

Με βάση το ρεπορτάζ ο Ετό φέρεται να απόκρυψε από την εφορία σημαντικά έσοδα από εταιρεία αθλητικών ειδών, που ήταν χορηγός. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές ο τότε παίκτης της Μπαρτσελόνα ελάμβανε περίπου 1.5 εκ. ευρώ ετησίως χωρίς να δηλώνει ούτε ένα στην εφορία.

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι το μόνο που τον απασχολούσε ήταν το ποδόσφαιρο και είχε άλλους να διαχειρίζονται τα οικονομικά του, όπως ακριβώς έκανε και ο Λιονέλ Μέσι στην περίπτωση με τον πατέρα του.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις