ΗΠΑ: Ο Ομπάμα τίμησε 21 ξεχωριστές προσωπικότητες

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 13:57
UPD:21:41
REUTERS/CARLOS BARRIA
A- A A+

Με «Μετάλλια Ελευθερίας» από τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τιμήθηκαν 21 προσωπικότητες από τους χώρους των τεχνών, των επιστημών και του αθλητισμού, το βράδυ της Τρίτης, στον Λευκό Οίκο. Επρόκειτο για την τελευταία υπό τον Μπαράκ Ομπάμα τελετή απονομής Μεταλλίων της Ελευθερίας.

Ανάμεσα στους τιμηθέντες με την ανώτατη διάκριση που δίδεται σε πολίτες από τον πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν επίσης η παρουσιάστρια 'Ελεν ΝτεΤζενέρις, οι ηθοποιοί Τομ Χανκς, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Σίσελι Τάισον, οι πρώην καλαθοσφαιριστές Μάικλ Τζόρνταν και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, η τραγουδίστρια της σόουλ Νταϊάνα Ρος και ο τραγουδιστής και συνθέτης Μπρους Σπρίνγκστιν.

Ο κ. Ομπάμα απένειμε το πολύτιμο μετάλλιο και στον συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και τη σύζυγο του Μελίντα, για το έργο τους μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος.

EURONEWS

Στην ομιλία του, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ στάθηκε το θάρρος της Έλεν Ντε Τζενέρις, η οποία μίλησε δημόσια για την ομοφυλοφιλία της ήδη το 1997.

Το προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας απονέμεται κάθε χρόνο σε επιστήμονες, καλλιτέχνες, αθλητές, πολίτες με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο και προσωπικότητες με σημαντική συνεισφορά στις ΗΠΑ. 

Στο περιθώριο τελετής απονομής των Μεταλλίων της Ελευθερίας, οι 21 προσωπικότητες που τιμήθηκαν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στάθηκαν ακίνητοι μπροστά στον φωτογραφικό φακό, «υποκύπτοντας» στη νέα μόδα του Διαδικτύου, το mannequin challenge, που απαιτεί από τους συμμετέχοντες να παραμένουν «παγωμένοι», για όσο τους καταγράφει η κάμερα.

ASSOCIATED PRESS

Το συγκεκριμένο βίντεο δημοσίευσε η ηθοποιός Τρέισι Έλλις Ρος, η οποία επίσης βραβεύθηκε από τον Μπαράκ Ομπαμα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC, Associated Press

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή