ΗΠΑ: Μήνυση του υπ. Δικαιοσύνης κατά πόλης που απέρριψε σχέδια κατασκευής τεμένους

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 07:05
UPD:07:18
SOOC/Menelaos Myrillas
A- A A+

Μήνυση εναντίον μιας πόλης στην ανατολική πολιτεία Νιού Τζέρσεϋ κατέθεσε χθες το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορώντας τις αρχές της πόλης για διακρίσεις εναντίον των μουσουλμάνων, μετά από την απόρριψη ενός σχεδίου ισλαμικής ομάδας να χτίσει εκεί ένα τέμενος.

Σύμφωνα με τον φάκελο της μήνυσης, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νούορκ, οι αξιωματούχοι του συνοικισμού Μπερνάρντς έθεσαν επίτηδες αυστηρά κριτήρια αποδοχής, λόγω της αντίθεσης κατοίκων στα σχέδια κατασκευής του τεμένους λόγω θρησκευτικής προκατάληψης.

«Οι λόγοι που εξέθεσε η Αρχή Σχεδιασμού για να απορρίψει την αίτηση για το οικόπεδο ήταν δικαιολογίες, και στην πραγματικότητα η Αρχή Σχεδιασμού απέρριψε την αίτηση βάσει προκατάληψης εναντίον των μουσουλμάνων», αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης στον φάκελο της υπόθεσης.

Τον Μάρτιο, η Ισλαμική Κοινότητα κατέθεσε επίσης μήνυση εναντίον της πόλης μετά από μια τετραετή μάχη με τις αρχές. Η περίπτωσή της έχει προσελκύσει την υποστήριξη οργανώσεων πολιτικών δικαιωμάτων.

Και οι δύο μηνύσεις βασίζονται σε κρατικό νόμο που απαγορεύει την εισαγωγή κανονισμών περί χρήσης γης όταν εμποδίζουν αδικαιολόγητα το δικαίωμα ελεύθερης άσκησης της θρησκευτικής πίστης ενός ατόμου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή