Σε εξέλιξη η συνάντηση των καρδιναλίων για την κηδεία του Πάπα και τη διαδοχή

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2005 12:12
UPD:12:24
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Ρώμη η συνάντηση των καρδιναλίων κατά την οποία θα συζητηθούν οι οργανωτικές λεπτομέρειες της κηδείας του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' αλλά και το θέμα της διαδοχής http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/04/1029817.htm .

Οι διαδικασίες διαδοχής του Ποντίφηκα αναμένεται να ξεκινήσουν στην Καπέλα Σιστίνα 15 - 20 ημέρες μετά τον θάνατό του με τη συμμετοχή 117 καρδιναλίων, ηλικίας κάτω των 80 ετών.

Την ίδια ώρα εκατομμύρια πιστοί συρρέουν στην ιταλική πρωτεύουσα για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον επί 26 χρόνια προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η σορός του Ποντίφηκα θα μεταφερθεί σήμερα νωρίς το απόγευμα στη βασιλική του Αγίου Πέτρου για να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Οι αρχές υπολογίζουν ότι περίπου δύο εκατομμύρια πιστοί θα προσέλθουν στην αιώνια πόλη για την κηδεία του Πάπα, ενώ τη νεκρώσιμη τελετή αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 100 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων (μεταξύ των οποίων και ο αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους), με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή