«Dune»: Πλάνα επιστροφής σε μικρή και μεγάλη οθόνη

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 21:59
UPD:23/11/2016 23:33
A- A A+

Η Legendary Entertainment, υπεύθυνη για παραγωγές όπως οι «The Dark Knight», «Godzilla», «Interstellar», «Pacific Rim» κ.ά., απέκτησε τα δικαιώματα του επιτυχημένου βιβλίου επιστημονικής φαντασίας του Frank Herbert, «Dune», και ετοιμάζει τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά πλάνα της.

Τα σχέδια της εταιρείας, με το νέο υλικό, προορίζονται για παραγωγές κινηματογράφου και τηλεόρασης για προβολές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Το «Dune» διαδραματίζεται στη διαστρική ανθρώπινη κοινωνία του έτους 10191 όπου ο πλανήτης έρημος, Arrakis, είναι ο μοναδικός παραγωγός πολύτιμων πόρων, περιζήτητων από οικογένειες ευγενών. Η ιστορία εξερευνά πολιτική και θεολογική θεματολογία, και ακολουθεί τον πρωταγωνιστή Paul Atreides, και την προσπάθειά του να πάρει πίσω τον έλεγχο του πλανήτη εκ μέρους της οικογένειάς του.

Ο David Lynch ήταν υπεύθυνος της μεταφοράς του επιτυχημένου βιβλίου στη μεγάλη οθόνη, το 1984. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, για να αναλάβει την παραγωγή, απέρριψε πρόταση του George Lucas να σκηνοθετήσει το «Star Wars: The return of the Jedi». Ο Lynch μαζί με τον συγγραφέα του βιβλίου, επέλεξαν τους ηθοποιούς που ανέλαβαν τους ρόλους των βασικών χαρακτήρων.

Ο Kyle MacLachlan ερμήνευσε τον ρόλο του Μuad'Dip, στο πολυπληθές καστ συμμετείχαν οι:  Sting,  Jόrgen Prochnow, Max von Sydow,  Kenneth MacMillan,  Francesca Annis και Jose Ferrer, ενώ μικρότεροι ρόλοι διανεμήθηκαν στους: Sean Young, Patrick Stewart και Linda Hunt. Τη μουσική επένδυση ανέλαβε το επιτυχημένο ροκ συγκρότημα της εποχής Toto και o Brian Eno.

Τα γυρίσματα της ταινίας, η οποία αποτέλεσε σταθμό για το σινεμά του φανταστικού, διήρκεσαν έξι χρόνια και ήταν μία από τις ακριβότερες κινηματογραφικές παραγωγές της εποχής της. Για την ολοκλήρωσή της εργάστηκαν 1.700 άτομα, κατασκευάστηκαν 40 σκηνικά και χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 4.000 κοστούμια.

[email protected]

 

Προτεινόμενα για εσάς