Eurobasket 2017: Από το Ελσίνκι ξεκινάει τη μάχη η Εθνική

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 18:04
UPD:18:27
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Η τελική φάση της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην Τουρκία, ενώ οι όμιλοι θα γίνουν στο Ελσίνκι (Φινλανδία), το Τελ Αβίβ (Ισραήλ), την Κλουζ-Ναπόκα (Ρουμανία) και την Κωνσταντινούπολη (Τουρκία). 

A- A A+

Από το μακρινό Ελσίνκι θα ξεκινήσει η προσπάθεια της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στην τελική φάση του Eurobasket 2017 (31/08-17/09), όπως προέκυψε μετά τη σημερινή κλήρωση.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κληρώθηκε στο πρώτο γκρουπ με αντιπάλους τις Πολωνία, Γαλλία, Φινλανδία, Ισλανδία και Σλοβενία. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο, ενώ στη συνέχεια θα διασταυρωθούν χιαστί οι τέσσερις πρώτοι του πρώτου ομίλου με τους αντίστοιχους του δεύτερου κι εκείνοι του τρίτου με αυτούς που θα προκριθούν από τον τέταρτο.

Η τελική φάση της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην Τουρκία, ενώ οι αγώνες των ομίλων θα γίνουν στο Ελσίνκι (Φινλανδία), το Τελ Αβίβ (Ισραήλ), την Κλουζ-Ναπόκα (Ρουμανία) και την Κωνσταντινούπολη (Τουρκία). 

Στο δεύτερο γκρουπ, με το οποίο θα διασταυρωθεί η Εθνική, βρίσκονται οι: Ουκρανία, Ισραήλ, Λιθουανία, Γεωργία, Ιταλία και Γερμανία, ενώ πιο αμφίρροπο είναι το τέταρτο όπου θα βρεθούν μαζί οι Σερβία, Τουρκία, Λετονία,  Βέλγιο, Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία.

Αναλυτικά τα τέσσερα γκρουπ:

1ο (Ελσίνκι)

1. Πολωνία
2. Ελλάδα
3. Γαλλία
4. Φινλανδία
5. Ισλανδία
6. Σλοβενία

2ο Τελ Αβίβ

1. Ουκρανία
2. Ισραήλ
3. Λιθουανία
4. Γεωργία
5. Ιταλία
6. Γερμανία

3ο Κλουζ-Ναπόκα

1. Κροατία
2. Τσεχία
3. Ισπανία
4. Μαυροβούνιο
5. Ρουμανία
6. Ουγγαρία

4ο Κωνσταντινούπολη

1. Μεγάλη Βρετανία
2. Ρωσία
3. Σερβία
4. Λετονία
5. Τουρκία
6. Βέλγιο

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις