Super League: Πρόταση για μείωση ομάδων και πρωταθλητή μέσω play off

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 20:56
UPD:21:33
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Οι οίκοι Deloitte kai PwC κατέθεσαν σήμερα τις προτάσεις τους στη συνεδρίαση της Super League για ένα πιο ελκυστικό, ποιοτικό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα.

Η έρευνα που έγινε για λογαριασμό της διοργανώτριας αρχής ολοκληρώθηκε με τις δύο εταιρείες να παρουσιάζουν δύο προτάσεις με βάση τη συμμετοχή 14 ομάδων και μία με 16, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις προβλέπεται ανάδειξη πρωταθλητή μέσω μίνι πρωταθλήματος, στο οποίο δεν θα προβλέπεται βαθμολογικό bonus ανάλογα με την κατάταξή τους. 

Η πρώτη πρόταση προβλέπει πρωτάθλημα 16 ομάδων με ένα γύρο κανονικής διάρκειας και ύστερα διοργάνωση δύο γύρων, που όμως θα χωρίζεται σε δύο ομίλους των οκτώ ομάδων έκαστος. Τον πρώτο θα συγκροτούν οι ομάδες από τις θέσεις 1-8 και τον δεύτερο εκείνες που θα κατέχουν τις θέσεις 9-16. Θα διεξάγονται 29 αγωνιστικές, ενώ το αποτέλεσμα της έρευνας προβλέπει αύξηση 50% στις αναμετρήσεις που θα εμφανίζουν σημαντικό ενδιαφέρον. 

Η δεύτερη πρόταση αφορά πρωτάθλημα 14 ομάδων, σε κανονική διάρκεια δύο γύρων. Στη συνέχεια θα ακολουθεί νέο πρωτάθλημα δύο ομίλων, τους οποίους θα συγκροτούν αντίστοιχα οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις 1-7 και 8-14. Οι αγωνιστικές που θα διεξαχθούν θα είναι 40 και κάθε ομάδα θα απολαμβάνει δύο ρεπό. 

Η τελευταία επιλογή (36 αγωνιστικές) είναι ένα πρωτάθλημα 14 ομάδων, με κανονική διάρκεια δύο γύρων και στη συνέχεια διαχωρισμό δύο ομίλων των έξι ομάδων έκαστος (1-6, 8-13), με τον έβδομο να... ξεκουράζεται καθώς δεν θα μετέχει στη διαδικασία και τον 14ο να υποβιβάζεται άμεσα. 

Παράλληλα με τις προτάσεις τους, οι οίκοι Deloitte και PwC παρουσίασαν στοιχεία που σύμφωνα με την έρευνά τους καθιστούν αναγκαίες τις αλλαγές στη Super League: τα έσοδά της μειώθηκαν 84% την εξαετία 2010 – 2016, τα εισιτήρια 48% από το 2009 έως το 2016 και τα τηλεοπτικά έσοδα 13% την περίοδο 2010-2016. Επίσης, στο ίδιο διάστημα καταγράφηκε πτωτική εικόνα στην ανάδειξη του πρωταθλητή, καθώς ο τίτλος κρίνεται όλο και πιο σύντομα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις